Новий український автобус під назвою Нест побудували цього літа, повідомляють Українські автомобілі на своїй сторінці в Фейсбук.

Дизайном екстер’єру машина нагадує всім добре відомі Богдан, Ataman і Еталон. Однак головна особливість криється всередині. Це шасі від вантажівки MAN із двигуном екологічного стандарту Євро 5. З огляду на все, донором послужила розвізна модель MAN TGL. Докладніших технічних характеристик, як і подробиць про його виробника поки що не повідомляється. Відомо лише, що у автором проекту є Юрій Нестерчук, звідси і назва нової машини – Нест, пише Автотема з посиланням на Автоцентр.

Розробники повідомляють, що автобус оснащений сучасним салоном, що пристосований для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями, а також людей з порушенням зору – є спеціальна система оповіщення водія. До речі про водія – в новому автобусі Нест він оцінить комфортабельне робоче місце.

На жаль, нічого не повідомляється про ціну автобуса Нест. Безумовно, сучасне шасі MAN – задоволення не з дешевих. Будемо сподіватися, що машина знайде свого споживача на ринку.

Зазначимо, що за останні кілька років на вітчизняному ринку з’явилися два цікавих автобуси на зарубіжних вузлах і агрегатах. По-перше, це міжміський Еталон А08432 Тюльпан на шасі DAF LF виробництва Чернігівського автозаводу. А по-друге, унікальний позашляховий Torsus Praetorian на повноприводному шасі MAN TGM 13.240, який побудували на заводі в Братиславі за участю української компанії.