Стало відомо, що у Керченській протоці почався демонтаж робочих мостів, які окупанти побудували для доставки будматеріалів на незаконно побудований Кримський міст. Будівельники вже приступили до роботи, пише Автотема з посиланням на «Крыминформ«.

«Збірно-розбірні металеві конструкції 3,5 роки забезпечували переміщення і роботу важкої техніки в акваторії і безперебійну доставку матеріалів протягом усіх 19 км», – йдеться у статті.

Демонтаж робочих мостів ведеться з водолазами, які допомагають підняти на поверхню трубчасті палі. Труби зрізаються нижче лінії розмиву морського дна за допомогою електрокисневого різання.

Заступник гендиректора з інфраструктурних проектів компанії «Стройгазмонтаж» Леонід Риженькін заявив, що мости виконали своє призначення.

«Завдяки робочим мостам великий Кримський міст піднявся з води і набрав потрібну висоту. Зараз всі процеси зосереджені нагорі, на залізничних прольотах: йде укладання рейок, баластування колії, влаштування системи освітлення залізниці та архітектурного підсвічування фарватерної ділянки», — розповів він.