1441691511_44444

Український умілець Василь Лазаренко кинув роботу і продав два свої автомобіля, щоб здійснити мрію і зробити автомобіль з дерева. Півтора року роботи в гаражі, більше тисячі деталей з дуба – і “Опель” 1981-го року знайшов новий кузов, повністю з дерева, пише o-doroge.com.

Дубові деталі з’єднані за допомогою клею і болтів і покриті п’ятьма шарами водозахисної фарби. Автомобіль в стилі ретро повністю на ходу, і частенько використовується Василем за призначенням.

Це вже не переробка, а повноцінний автомобіль, який спочатку замислювався як дерев’яний. Tryane II зроблений вручну (більше 2000 годин роботи), за технологією, яка використовується для виготовлення човнів. Автомобіль важить 400 кілограм, розвиває швидкість до 160 км/год і стане відмінним екземпляром у колекції автолюбителів. Шкода, немає ні слова про ціну

Джо Хармон, вивчаючи нові матеріали і добуваючи нові ідеї, прийшов до висновку, що дерево відмінно підходить для спортивних автомобілів. Воно легше, ніж метал, при цьому має чималу міцність і цілком може витримати автомобільні нутрощі. Прототипи Splinter змогли розвинути швидкість 380 км/год. На жаль, безпека спортивного автомобіля з дерева витримують жодної критики – якщо станеться якась аварія, автомобіль просто розлетиться на всі боки. І все ж майбутнє дерев’яних спорткарів поки не визначено. Ціна – теж.

document.write(«»);