Єдина пропозиція в розробленому Міністерством фінансів проекті Податкової реформи, що стосується власників автомобілів в Україні, передбачає заміну існуючого несправедливого податку на авто з об’ємом двигуна більше 3 л на більш справедливе оподаткування розкішних авто класу «люкс» молодше п’яти років (вартістю понад 1 млн грн), перелік яких буде складено Кабінетом міністрів. Про це «Фразі» повідомили в прес-службі відомства, коментуючи публікації про можливість відновлення транспортного збору.

 

«Транспортний збір на всі інші авто ніколи не був пропозицією міністерства. Це був лише один з робочих варіантів, який серед інших аспектів реформи широко обговорювалося з громадськістю, але ніколи не був включений в сам проект Податкової реформи », — стверджують в Мінфіні.

 

У міністерстві також підкреслили, що питання технічного огляду автомобілів не входять і ніколи не входили до його компетенції, тому міністерство не має повноважень і не планує пропонувати повернення технічного огляду на автомобілі.

document.write(«»);