1442309420_2

Як всім відомо, напередодні стало відомо про те, що для участі в тендері на закупівлю основних бойових танків нового покоління, збройні сили Пакистану змусили КНР виставити свою гордість, найновіший танк Type-99.

Даний агрегат, що представляє собою суміш вдосконаленого Т-72 і «Абрамса», не планувалася китайською стороною найближчим часом експортувати куди-небудь, але провал експортної модифікації танка MBT-3000 у змаганні з українським «Оплотом-М» змусив їх піти на зустріч Пакистану… Як ніяк про замовлення в 300 одиниць йдеться!

Мабуть, ще ніколи торги на тему закупівель танка не були настільки пронизані цілим набором підтекстів. Зокрема, самі по собі порівняльні випробування китайського MBT-3000 та українського «Оплоту-М», вже є тонким ходом Ісламабаду до отримання доступу до закритої китайської новинки і, впевнений, саме таку мету пакистанські військові переслідували спочатку.

Так само примітно, що головним показником переваги опонента над своїм супротивником було протистояння російському Т-90МС, який знаходиться на озброєнні Індії. Як відомо, Індія і Пакистан не особливо ладять, аж надто багато між ними спірних питань і територій, а тому не дивно що випробування проводяться з орієнтиром на можливе зіткнення. Але, для нас важливий сам факт протиставлення «Оплоту-М» і Т-90МС.

На даний момент вже відомо, що український танк показав кращі результати по захищеності екіпажу, рухливості, ремонтопридатності і більш низькі витрати на експлуатацію. Фактично, китайська експортна одиниця виявилася не здатна протистояти «Оплоту-М» і Т-90МС. Але от чи зможе Type-99. І головне, якщо Type-99 заточений на знищення Т-90МС краще, ніж «Оплот-М», то навіть якщо ми і програємо тендер, то будемо знати головне – з якого це дива в КНР так сильно полюбили «сибірський» камуфляж.

document.write(«»);