До президента України Володимира Зеленського звернувся головний «євробляхер» Олег Ярошевич з проханням зібрати круглий стіл для вирішення проблеми з шаленими штрафами за «євробляхи».

Ярошевич та його однодумці прийшли до Адміністрації президента з листом та зняли під стінами будівлі відповідне відеозвернення, пише Автотема з посиланням на ТСН.

У ролику головний «євробляхер» нагадав, що уже 22 серпня власників ввезених з порушеннями авто чекають серйозні штрафи. Він закликав до цього часу ухвалити, якесь переломне рішення чи провести зустріч «євробляхерів» з новим очільником митної служби Максимом Нефьодовим чи з міністром МВС Арсенієм Аваковим.

У повідомленні під відео зазначається, що найпростіше вирішити питання зі штрафами – це в нинішньому законі з формули розрахунку акцизу прибрати коефіцієнт віку автомобіля. Така зміна, імовірно, дозволить швидко та за доступні кошти розмитнити авто.

Також зазначається, що варто прибрати заборонні обмеження «Євро-5» на автобуси і вантажівки.

«В законі також доцільно прибрати штучні заборонні обмеження «Євро-5» на автобуси та вантажівки, які введено попередньою владою на користь «Богданів» та китайських авто, «складанням» яких займаються наші олігархи», — йдеться у повідомленні «євробляхерів».

Загалом же Ярошевич звернувся з проханням провести круглий стіл з «євробляхерами» та спеціалістами команди президента, щоб створити законопроєкти, які ухвалить нова Верховна Рада.

https://www.facebook.com/AESUkraine/videos/432945487298987/