З грудня 2018 року по липень 2019 року Пенсійний фонд України отримав майже 8 млрд гривень за розмитнення автомобілів на європейських номерах. Цікаво, що ПФУ – це єдина організація, яка отримує гроші за розмитнення «євроблях» в 2018-2019 роках.

В кінці листопада 2018 року набули чинності два нових законопроекти, що передбачають новий принцип розрахунку акцизу на ввезення авто на єврономерах і збільшення штрафів на ті машини, які легалізовані. Нові акцизи вже діють, а введення штрафів поки відклали до 22 серпня, передає Autonews.

Всі кошти за розмитнення автомобілів зараз прямують до Пенсійного фонду. Їх повинні використовувати в тому числі і для індексації пенсій.

ПФУ повідомляє, що з грудня 2018 року по липень 2019 року одержав трохи більше 7,9 млрд гривень за розмитнення автомобілів на єврономерах. Цифра, звичайно, велика. Однак, ще в лютому в пресі наводилися слова тодішнього президента України Петра Порошенка про те, що ПФУ вже отримав за розмитнення машин 5 млрд грн. Виходить, що надходження за цією статтею за останні місяці помітно скоротилися.