п

Не існує якогось певного терміну, коли приходить час продавати власний автомобіль. Правда в тому, що, знати точно, за яких умов потрібно позбутися від машини, трохи складніше, ніж думають. Але ось деякі фактори, які необхідно розглянути, щоб краще зрозуміти, чи не настав то найкращий час, щоб продати автомобіль. Давайте розглянемо ці моменти!

Часті ремонти

Взагалі, ремонтні роботи по машині бувають двох видів: великий чи капітальний ремонт і стабільний потік дрібних замін. У випадку з першим ніби все гранично ясно – якщо не зробити цей великий ремонт, то автомобіль, швидше за все, не продати за ті гроші, за які хотілося б. А от у другому випадку важливо зрозуміти, скільки грошей і часу відбирають такі дрібні ремонти і які незручності доставляють. Можливо, хворого «коня» простіше продати, ніж постійно вкладати в нього гроші і сили.

Якщо Ви опинилися жертвою капризів власного авто, то спробуйте прочитати на профільному форумі по Вашій моделі автомобіля (якщо Ви володіє англійською та є щасливим володарем не вітчизняних автомобіля, то є чудовий сервіс ConsumerReports.org щоб побачити, з чим стикаються інші власники аналогічних за віком примірників моделі. Просте таке дослідження дозволить Вам дізнатися, чи нормально це взагалі і що робити в такій ситуації далі.

Звичайно, важливо бачити відмінності: одна справа, якщо у Вашої однорічної машини просто трапилася серія якихось термінових замін і неприємностей – це не причина продавати її, проте, якщо у Вас 10-річний кореєць, і почалася низка ремонтів може означати багато витрачених сил і нервів в майбутньому, і тоді автомобіль краще продати.

Іржа

Якщо на автомобілі з’явилася іржа без причини (у місці іржі немає сколів фарби тощо), то така іржа не просто ніколи не зникає, вона поширюється як ракова пухлина. Перевірте можливі місця розмноження іржі, такі як арки Ваших коліс, крила, нижня частина кузова під дверима. Після того, як з’являється іржа, автомобіль починає сильно втрачати в ціні, тому що будь-який покупець знає, що якщо практично будь-яку частину автомобіля можна замінити, то кузов – вкрай нерентабельно і продовжується головними болями при реєстрації такої заміни.

Тому машину потрібно продавати, як тільки з’явилися перші сліди іржі, тому як надалі вона буде сильно втрачати в ціні через це.

Практичність

Автомобілі, як іграшки для хлопців – так легко забути основної мети авто! Зрештою, Вам потрібен автомобіль, який може допомогти Вам зробити те, що Вам потрібно зробити. І якщо куплений Вами в молодості турбований трьохдверний Opel Astra тепер виявився не за розмірами Вашої родини з двома дітьми, то, очевидно, це достатня підстава і вірний сигнал того, що настав час продавати цей автомобіль.

Якщо Ви той хлопець, який купив собі позашляховик, тому що по-іншому до себе додому по чорнозему після дощу і не добратися, але потім переїхав в місто – вже без просторих парковок на вулиці, з вузькими вулицями, то, може бути, пора розлучитися з великим автомобілем і продати його.

Складіть список речей, якими повинен забезпечувати Вас автомобіль, а потім запитайте себе, чи відповідає цим потребам Ваша поточна модель. Якщо так, то продовжуйте його зберігати і використовувати, як ні в чому не бувало. Але якщо машина не відповідає всім вимогам від нього, то, можливо, він послужить більш корисну службу іншому господареві?

Капітальний ремонт

Ще раз розглянемо цю ознаку, що вказує на те, що автомобіль необхідно продати. У той час як більшість вузлів і агрегатів в машині може бути полагоджено без серйозних жертв з боку гаманця власника, не кожен ремонт є економічно ефективним. Якщо Ви потребуєте якомусь великому ремонті, такому як заміна двигуна або АКПП на нову або серйозному ремонті кузова, то слід розглянути варіант покупки нової машини замість цього. Як Ви можете бути впевнені, який варіант краще? Ну, очевидно, одним зі способів є зважити вартість ремонту проти вартості відремонтованого і невідремонтовані автомобіля.

Запам’ятайте: автомобіль не інвестиція – він постійно знецінюється, тому не має ніякого значення, скільки Ви вже вклали нього. І, зважуючи вартість ремонту і вартість продажу вживаного не відремонтований авто, не забудьте розглянути ті варіанти, які Ви захочете купити замість цього – наскільки гідними будуть машини в цій ціновій категорії, адже авто, потребує капремонту, задорого Ви не продасте.

Безпека

Тут все повинно бути гранично чітко: безпека повинна бути понад усе, коли справа доходить до Вашого автомобіля. І якщо є щось небезпечне у Вашій машині, Ви повинні вжити негайних заходів. Але не думайте, що Ви обов’язково повинні продавати машину. Перевірте її з механіком, щоб побачити, скільки буде коштувати виправити проблему. Це не тільки може врятувати Вас від пристойної витрати грошей на покупку нового автомобіля, але це може навіть допомогти Вам отримати трохи більше для Вашого поточного авто, бо небезпечний автомобіль не коштує майже нічого.

Витрати палива

Якщо Ви є щасливим володарем старого або дуже старого автомобіля, то є ймовірність, що Ви дуже програєте у витратах на паливо. Ціни на бензин і солярку постійно зростають – це факт. Але не варто забувати той факт, що сучасні двигуни споживають в рази менше палива, ніж це робили їхні батьки і дідусі, видаючи при цьому навіть більше потужності й крутного моменту, менше забруднюючи навколишнє середовище.

Візьмемо в приклад стару-добру BMW 3 з двома аналогічними двигунами, але різними роками випуску:

Дволітровий мотор з турбонаддувом на «трійці» 2012 року випуску споживає всього 5,4 літра в міському циклі.
Дволітровий мотор моделі 2000 року випуску пожирає 12,9 літрів в тому ж (ну або майже тому ж) місті.
Крім того, раніше вартість палива і не була настільки актуальною проблемою, щоб вибирати автомобіль, виходячи переважно з цього. А сьогодні багато автовласників при виборі машини дивляться саме на витрату. Якщо вартість заповнення бака ставить пролом у Вашому гаманці, це може бути гарною ідеєю, щоб перейти до більш економічному автомобілю, та й оновити вже стару шкапу. Можливо навіть така істотна економія на паливі буде відбивати частину виплат по кредиту за новий автомобіль.

document.write(«»);