Na2UsxKLNE0

На одному з тематичних форумів розмістили вельми цікаве фото перспективного танка часів СРСР розробленого в рамках теми «Бунтівник» або виріб «490А».

Варто відзначити, що цей танк був створений в рамках, що почалися в першій половині 80-х в Харкові робіт зі створення перспективного танка нового покоління. У вісімдесят другому році були виготовлені зразки танка, але вже в 1987 році було прийнято рішення прийняти абсолютно нову концепцію танка, головною родзинкою якого стала 152 мм гармата.

422254_original

До зображення секретного танка додали наступний опис:

“Видно блоки модульного бронювання, що надалі отримало свій розвиток. Зенітна установка на цьому зразку відсутня, але вона планувалася над командирською панорамою. Цікава особливість полягає в оптико-волоконних пристроях огляду для екіпажу замість класичних призм, що збільшувало як саму оглядовість, так і підвищувало протирадіаційний захист. Ослаблених зон по вежі і корпусу практично немає, плюс потужний захист зверху. Це 1985-1986 рік. Справляє враження, чи не так? Так от наступні розробки були у багато разів потужніші. А тепер цікаво, хто буде розповідати казки, про всілякі «перспективні» танки типу об’єкт 187 та ін. Які з’явилися через 10 років.”

document.write(«»);