83_main

В “Укравтодорі” скаржаться на брак грошей.

Автомобільні дороги загального користування, а також дорожні підприємства та організації України готові до експлуатації і роботи в осінньо-зимовий період тільки на третину. Про це повідомив начальник управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху “Укравтодору” Олег Федоренко.

За його словами, на сьогоднішній день дорожні підприємства та організації мають в наявності тільки 331 тис. тонн піску і 40 тис. тонн технічної солі, що складає всього 37% і 30% від необхідної потреби.

“На перші заморозки цих запасів вистачить, проте за нормативними показниками до початку зими їх має бути щонайменше втричі більше”, – заявив чиновник.

Для підготовки дорожнього господарства України до зимового періоду у шляховиків є максимум один місяць, однак відсутність необхідного фінансування не дозволяє здійснити заготівлю солі, фрикційних та паливно-мастильних матеріалів, а також провести ремонт техніки, зазначив Федоренко.

При цьому, за його словами, вирішити проблему з підготовкою до зимового періоду можна за 1,6 млрд грн, які повинні надійти на рахунки відомства в найближчі чотири місяці.

Він також зазначив, що з початку року дорожники ліквідували тільки трохи більше половини ям на дорогах.

Нагадаємо, у держбюджеті на 2015 рік на фінансування дорожнього господарства закладено 25,5 млрд грн, з них близько 3,4 млрд грн буде витрачено на ремонт і будівництво дорожньої мережі, решта суми буде спрямована на погашення боргових зобов’язань “Укравтодору”. Крім того, Міністерство інфраструктури розраховує на створення в наступному році спеціального дорожнього фонду, що дозволить зібрати на ремонт доріг близько 40 млрд грн.
Також у вересні президент підписав закон про фінансування ремонту доріг у
чотирьох областях України за рахунок митних зборів. Згідно з документом, 50% від суми перевиконання щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, які будуть стягуватися при митному оформленні товарів на територіях Одеської, Волинської, Львівської та Чернівецької областей, будуть направлятися до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів у порядку, встановленому Кабінетом міністрів.

document.write(«»);