п

Продаж конфіскованих легкових автомобілів здійснюється через аукціон. Потім машину знімають з обліку і реєструють на переможця торгів, пише uzhgorod.net.ua.

Право власності у переможця аукціону підтверджено Протоколом проведення торгів.

Продаж автомобілів, конфіскованих за рішенням суду (за невиплату кредиту або невиконання інших зобов’язань), через аукціон проводить виконавча служба. Після повного розрахунку за виграний лот оформляються документи:

• вимога до торгуючої організації на видачу автомобіля
• акт проведення аукціону (в ДАІ не показувати)
• постанова про зняття арешту (іноді в розшуку)
• постанова про зняття з обліку
• довіреність на зняття з обліку

Державний виконавець також знімає арешт з бази Мін’юсту.

На підставі Постанови про зняття з обліку та додатків до нього МРЕВ проводить зняття з обліку. При цьому потрібна присутність виконавця ДВС з паспортом і службовим посвідченням. Однак за домовленістю допускається довіреність на зняття з обліку, видана виконавчою службою фізичній особі.

Потім автомобіль реєструється на переможця аукціону на підставі довідки-рахунку або Свідоцтва про проведення торгів, виданого нотаріусом.

Свідоцтво робиться в тому місті, де проводився аукціон. При цьому сплачується 1% держмита від суми, зазначеної в протоколі проведення аукціону. Крім цього нотаріусу знадобиться оцінка експерта на зазначену в протоколі суму.

document.write(«»);