За добу в гурті дизпаливо подорожчало на 1,08 грн — до 22,73 грн/л.

«Напруження на ринку дизпалива у вересні прогнозували через велике використання запасів у серпні. Витратили близько 80 тисяч тонн «дизеля». У вересні запаси вичерпалися і на перший план вийшла оперативність поставок, яка кульгає через роботу Укрзалізниці», — каже директор консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн, пише ubr.ua.

Паливо доставляють 15-20 днів.

«Перехід з трубопровідних російських поставок на залізничні з Білорусі привели до різкого збільшення навантаження на залізницю. Трейдери відзначають проблеми в роботі розподільної станції Коростень, куди направляються всі білоруські нафтопродукти. За даними трейдерів, там елементарно не вистачає працівників УЗ», — пояснює Куюн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати вживану машину та скільки можна зекономити — поради експерта

Він додає, що зростання поставок з Білорусі автоматично призвело до проблем з поставками російського ДП з Гомеля. Через брак вагонів-цистерн і затримками з їх поверненням з України, замість очікуваних 120 тис. т у серпні, відвантажили 52 тис. т.

«На АЗС ціни поки не зростатимуть через рекордно високу роздрібну націнку. Вона дозволяє амортизувати підвищення гуртових цін на 4-5 гривень», — підсумував Куюн.