Адвокат «євробляхерів» назвав незаконним використання каталога Schwacke для оцінки вартості автівок на єврономерах, пише Автотема з посиланням на ТСН.

Відповідний наказ 2015 року ДФС України, який дозволяє використання таких каталогів, не пройшов, начебто, обов’язкової реєстрації у Мінюсті, повідомляється на сторінці «євробляхерів» у соцмережах з посиланням на оцінку юриста Івана Казачука.

У публікації зазначається, що митники під час оцінки вартості автомобіля мають керуватись договором його купівлі-продажі. При цьому, якщо вони не визнають заявлену власником авто вартість, то вони можуть користуватись заздалегідь визначеними інтернет-джерелами для більш критичної оцінки вартості автомобіля на єврономерах.

Разом з тим адвокат «євробляхерів» підкреслює, що наказ ДФС № 689 від 11 вересня 2015 року, який дозволяє митникам використовувати каталог Schwacke та інші джерела, не пройшов обов’язкову державну реєстрацію в Міністерстві юстиції України.

Казачук переконаний, що цей момент просто необхідний для набуття чинності такого наказу.

Він додає, що цей наказ, який був підписаний екс-очільником ДФС Романом Насіровим, не витримує найменшої критики, бо використовує для оцінки автомобілів на єврономерах сайти, які носять довідковий, інколи консультаційний характер, але в будь-якому випадку не містять точних даних щодо ціни заявленого до митного оформлення транспортного засобу.

https://www.facebook.com/AESUkraine/posts/796047194149006