В Україні планують спростити порядок розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією або так званих «евроблях». Про це повідомляє міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв’ю для «Економічної правди».

«Ми готові на будь-які речі. Я взагалі пропоную, щоб ввести, як в Грузії, долар, два, або три з» кубика «, — зазначив Криклій.

Чиновник вважає, що Україна потребує максимально простої формули для перереєстрації автомобілів з іноземною реєстрацією, тому що зможе таким чином уникнути непотрібних спекуляцій та корупційних епізодів.

У той же час міністр визнає, що така реформа є досить важким завданням для Міністерства фінансів України, так як податки від розмитнення «евроблях» вже зафіксовані в законодавчій частині прийнятого бюджету.

Саме на ці гроші Україна планувала реалізувати ряд медичних, інфраструктурних та освітніх реформ, тому позбутися грошей таким способом, поки що не може собі дозволити.

Криклій передбачає, що «золотої середини» в цій ситуації досягти все ж можна, однак для цього буде потрібна двостороння співпраця між Міністерством інфраструктури та Міністерством фінансів.