Не секрет, що Україна — серед європейських лідерів по зростанню попиту на електромобілі. А саме свіже надходження у цьому сегменті — спортивний електромобіль Porsche Taycan 2020. Звичайно, такий автомобіль не по кишені пересічному жителю України, пише Автотема з посиланням на Знай.

Купити Порше Тайкан в Україні вже можливо — передзамовлення почали збирати. Відомо, що стартова ціна Porsche Taycan Turbo в Україні становить 3 766 100 грн, Porsche Taycan Turbo S — 4 570 200 грн. Це величезні гроші, так що автомобіль далеко не кожен зможе собі дозволити.

По всьому світу ця модель зібрала понад 20 тис попередніх замовлень, з них близько 60 доводиться на українських покупців.

Що стосується новинки, модифікація Turbo має 680 к. с. і здатна розганятися до 100 км/год за 3,2 с, пропонуючи 450 км запасу ходу в рамках сертифіката WLTP. Однак, це не рекорд для такого авто. Високопродуктивний Turbo S в режимі максимальної віддачі пропонує вже 761 л. с., а розгін до першої сотні займає всього 2,8 с. Правда, запас ходу всього лише 412 км. Подивимося, скільки всього таких авто буде на території України.