Влітку цього року був представлений Corvette восьмого покоління, спорткар змінив класичне компонування на середньомоторне, пише Автотема з посиланням на ТМ.

Спочатку показали тільки варіант з кузовом типу тарга, який є базовим для моделі, звичного купе не буде, як його не було у Corvette попередніх двох поколінь. Тепер же представлений родстер Chevrolet Corvette Stingray Convertible, який замість м’якого складного даху вперше в історії моделі отримав жорсткий верх.

Новинка отримала інший задній обтічник, зникла скляна кришка над двигуном, але з’явилися два тунелі за підголівниками. Під новою панеллю розмістили двосекційний жорсткий дах, яка складається за допомогою шести електромоторів, а трансформація займає 16 секунд на швидкості до 48 км/год. Вертикальне заднє скло управляється незалежно від даху і виконує роль вітрозахисного екрану.

Chevrolet Corvette Stingray Convertible отримав 6,2-літровий атмосферний мотор V8 потужністю 502 к.с. і 637 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з восьмиступінчастою преселективною роботизовано трансмісією Tremec.

Серійне виробництво купе-родстера стартує в першому кварталі наступного року.