Представили електричний лімузин-автобус, що розвиває швидкість до 250 км/годУльтрасучасний дизайн новинки зовсім не схожий на дизайн звичайного автобуса – скоріше на лімузин. Однак транспортний засіб зареєстровано в Голландії саме як автобус.

 

Дуже комфортний «суперавтобус» під назвою Wubbo Ockels Superbus налічує 16 дверей. Перевозити до 23 пасажирів він здатен зі швидкістю 250 км/год, повідомляє ресурс News.Day.az.

 

Очікується, що такі транспортні засоби курсуватимуть між великими містами країни по спеціально виділених для них смугах, які прокладатимуть поряд з існуючими автобанами.

 

Перевезення будуть здійснюватися не за розкладом, а на підставі замовлень, які надходитимуть у центральну диспетчерську.

 

Superbus було створено інженерами з Делфтського технічного університету в рамках проекту з розробки високошвидкісних електричних автобусів для міжміських і міжнародних пасажирських перевезень на швидкості 250 км/год.

 

Довжина автобуса становить 15 метрів. Кількість місць – 23. Автобус має 16 дверей, конструкція яких нагадує конструкцію «крило чайки». Крейсерська швидкість складає 250 км/год. Максимальна швидкість – 300 км/год. Середня дальність поїздки становить 215 км.

Представили електричний лімузин-автобус, що розвиває швидкість до 250 км/год

 

 

Особливості підвіски полягає в тому, що при проходженні по спеціально підготовленій трасі автобус притискається максимально низько до дорожнього полотна, але при виході на звичайні дороги він здатний піднятися на 43 см.

 

На проект вже витрачено приблизно 7 млн євро, більша частина з яких надійшла від Кабінету Нідерландів.

document.write(«»);