Продажі нових мотоциклів в Україні в січні-вересні 2019 року зросли на 48,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року, склавши 27,4 тис. од. З початку року дилери вже реалізували більше нових мотоциклів, ніж за весь 2018 рік. Про це повідомляє AUTO-Consulting.

При цьому стрімке зростання продажів нових мотоциклів відбувався на тлі слабкого попиту на стару техніку. Так, обсяг реалізації б/в мотоциклів склав 10% від показників нового моторинку, а зростання продажів склало всього 6%.

На українському ринку в 2019 році домінували китайські виробники. У топ-10 брендів потрапив тільки один не з Китаю — індійський Bajaj.

Лідерство за підсумками 9 місяців 2019 року зберіг Musstang — 20% продажів. На другому місці — Spark з часткою 12%, на третьому — Lifan, який зайняв 10% українського моторинку. Відомі світові бренди Honda, BMW і Yamaha зайняли по 1% ринку.

З переваг українських мотоциклістів по класах найбільше зростання припало на техніку Enduro (+59%), також росли продажі квадроциклів і трициклів. При цьому популярність круїзерів і туристичних мотоциклів знизилася на 8% і 2% відповідно. А продажі 50-кубових скутерів практично зійшли нанівець.