Державна митна служба України запустила у тестовому режимі калькулятор розрахунку розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Виявилося, що розмитнення транспортного засобу коштує дорожче самого автомобіля, пише Автотема з посиланням на «Апостроф».

Голова Митної служби погоджується з тим що в програмі можуть бути помилки, які спровоковані не лише недоліками самої програми, а й великим навантаженням на неї у перші дні роботи.

Стосовно методів оцінки, що використані в даному калькуляторі для визначення вартості розмитнення, Голова Митної служби Максим Нефедов, відзначив, що програма використовує базу мінімальної та максимальної вартості транспортних засобів за 2018-2019 роки по 2300 моделей.

https://www.facebook.com/max.nefyodov/posts/2552460758135351

Експерт громадської компанії “Європатруль” В’ячеслав Коновалов скептично відноситься до даного продукту та відзначає, що ідея калькулятора не нова, так як подібні послуги вже раніше запускалися на приватних сайтах.

Співголова організації “Авто Євро Сила” Олександр Чернявський, відзначив, що калькулятор не вирішує жодних проблем.

Автоексперт Олександр Швець, відзначив, що калькулятор дає лише приблизний розрахунок вартості митних платежів. За його словами, фактична сума може відрізнятися, причому, цілком можливо, в більшу сторону, ніж при оцінці по калькулятору.

За словами В’ячеслава Коновалова, оціночна вартість автомобілів коливається, а митна база створювалася без врахування всіх істотних особливостей автомобільного ринку.