Король невеликої африканської держави Есватіні – Мсваті III – придбав не менше 19 нових автомобілів Rolls-Royce і близько 120 машин BMW. Як повідомляє видання Times Live, вони призначені для 15 дружин і 23 дітей монарха, а також інших родичів.

Автомобілі спробували доставити таємно – їх заховали під плівку і перевозили у вечірній і нічний час. Однак в соціальних мережах швидко розлетілися фотографії автовозів, завантажених розкішними машинами.

Місцева опозиція дізналася про факт покупки десятків нових автомобілів і вже закликала громадян країни вийти на мітинги і не розходитися по домівках до того часу, поки Мсваті III не зречеться престолу. Опозиціонери незадоволені, що король має статки близько 213 мільйонів доларів, тоді як середня зарплата в країні становить всього 128 доларів на місяць.

Мсваті III вважається останнім абсолютним монархом на Африканському континенті. Він править країною, в якій заборонено будь-які політичні партії, з 1986 року. Крім нових придбань, в королівському автопарку є два десятка Mercedes-Maybach S600 Pullman, а також багато раритетних моделей Rolls-Royce і BMW.