Багатьом цікаво, що трапляється з автомобілями, які не продали в салоні. У кожного з автодилерів з’являється певна кількість подібних машин. Існує думка, що їх містять на особливому складі, від якого реалізують дешевше в два рази. Є міф, що автомобілі розбирають на комплектуючі, які потім пропонують клієнтам в рамках здійснення ремонтних робіт або ТО, разом з обробкою очисником гальм або розчинниками іржі. Але ці думки помилкові.

Згідно зі статистикою, в автосалонах залишаються непроданими близько третини машин. Багато переходять у власність організацій, що спеціалізуються на прокаті або лізингу авто, інші продають в автопарки за прийнятною ціною.

Є дилери, які діють по франшизі, купуючи автомобілі у виробника і реалізуючи їх за цінами, що враховує свій прибуток. Після покупки такої машини дилерська компанія стає її власником, отримуючи повний комплект документації. Після цього повернення машини виробнику вкрай проблематичне, але при цьому потрібно звільняти місце для нових автомобілів.

Фактично автосалони намагаються будь-якими способами продати автотранспорт, щоб не втрачати прибутку. Деякі компанії виступають лише майданчиками для реалізації, тобто авто зберігаються у виробника на складі, поки покупцем не буде внесено встановлену суму.