Фірма INKAS поповнила свою лінійку тотально захищених машин важким джипом з люксовим салоном.

Екран величезного телевізора в салоні Inkas Sentry Civilian, – це, напевно, єдина поверхня, не захищена від куль та вибухів. Але їй нічого не загрожує, адже “плазма” знаходиться всередині повністю захищеного кузову. Як і дуже важливий пасажир, котрого розважатиме цей смарт-ТВ, пише Автотема з посиланням на Авто24.

Бронеджип Inkas Sentry Civilian має рівень бронезахисту BR6. Це означає, що він здатен витримати обстріл з штурмової гвинтівки калібру 7,62 мм і підрив, еквівалентний за силою вибуху, двом ручним гранатам DM51. Така машина у версії Inkas Sentry APC з легкістю виконує функції транспортника для військових чи спецназу, тоді як можифікація Civilian пропонує ультракомфортний салон для повсякденних поїздок дуже важливої особи, або й шістьох.

Inkas Sentry Civilian побудований на платформі Ford F-550 і оснащений 6,7-літровим дизельним V8 потужністю у 330 к.с. Агрегат працює в парі з 10-ступеневою ​​автоматичною коробкою передач, котра транслює оберти на обидві осі машини.

Окрім куленепробивного скла та кузову, Sentry Civilian має вогнезахист електронного блоку управління двигуна, захист акумулятора, безпрокольні шини, систему нічного бачення та 360-градусного відеоспостереження, захист від хімічної зброї та цілу купу іншого обладнання спеціального призначення.

Автомобіль доступний на замовлення, вартість виробник не називає, однак військово-поліцейська модифікація Inkas Sentry коштує від 200 тисяч доларів.