Сподіваємося, ви возите з собою домкрат, який позбавить вас від необхідності перевіряти ефективність народних способів по заміні колеса. Ну а якщо немає, тоді вам допоможе ця інформація, пише Автотема з посиланням на ТМ.

Перед дорогою не зайвим буде переконатися, що всі необхідні інструменти присутні в багажнику і при цьому працездатні. Домкрат – обов’язковий інструмент, але давайте уявимо, що у вас його немає. Машину зрадницьки тягне в бік, колесо спущене. Приїхали… Що далі?

Є два цікаві лайфхаки, які по ідеї повинні допомогти замінити колесо при відсутності домкрата. Перший спосіб заснований на перекачуванні колеса. Якщо в колесі дірка менша, ніж в Титаніку, то спробуйте злегка перекачати його так, щоб сторона з проколотою шиною трохи «підвелася» і колесо при цьому не вибухнуло. Повторимо – якщо це взагалі можливо. Вийшло? Тоді підкладіть під важіль підвіски цеглу, каміння або дошки, а потім стравлюйте повітря з шини і знімайте колесо. Для того, щоб встановити «запаску», спустіть з неї повітря, затягніть болтами і качайте, щоб можна було витягти цеглу-дошки. Фінальна стадія – встановлення робочого тиску і затягування болтів.

Другий спосіб полягає у тому, щоб підшукати відповідну поверхню. Це повинен бути невеликий пагорб або щось на кшталт нього, де можна виконати діагональне вивішування. Але, по-перше, треба ще зуміти вивісити машину і, по-друге, іноді на горизонті фізично немає підходящої канави і узбіччя. Звідси висновок – потрібно возити з собою домкрат!