Сьогодні електричні автомобілі обходяться споживачам дорожче, ніж моделі з моторами внутрішнього згоряння.

Однак такий порядок речей досить скоро змінюється і через 7-10 років електрокари перестануть бути прерогативою багатих споживачів, а стануть по-справжньому бюджетним продуктом. До такого висновку прийшов німецький аналітик Матіас Шмідт, який ознайомився з даними і планами Volkswagen.

З електричними автомобілями Volkswagen другої хвилі, створені на власній платформі MEB, картина повинна бути іншою – їх ціна буде не вище, ніж у авто з ДВЗ. Так, вони будуть також трохи дорожче при покупці, проте дана різниця легко відіб’ється Держсубсидією.

Першою моделлю на «базі» MEB є компактний електричний хетчбек ID.3, його випуск в Німеччині почався на початку листопада 2019 року, в продажу транспортний засіб з’явиться в квітні 2020 року. Перевага MEB – вона спочатку зібрана під застосування електричного мотора. Це дозволило інженерам подарувати шасі з оптимальною і технологічною конструкцією, не підходячи до компромісів, які обійти не можна при конвертації платформи з ДВЗ під використання електроприводу.

Ситуація з Volkswagen показує глобальну тенденцію – компанії впроваджують перші чисто електричні платформи, завдяки яким вдається знизити ціну електричних моделей.

У майбутньої генерації, через 7-10 років, коли турбота про екологію дозволить зробити використання ДВЗ ще більш дорогою, і ринкова частка електрокарів буде переважати, ціна їх використання для споживача зрівняється.