На запорізькому автомобільному заводі організували виробництво російських машин під брендом ВАЗ.

Про це пише Главком з посиланням на власні джерела.

Схоже, для російського автомобільного бізнесу в Україні війна скінчилася. Найбільший виробник автомобілів країни-агресора – «АвтоВАЗ» – почав повномасштабний наступ на український ринок: росіяни привезли останні новинки і запустили абсолютно новий сайт. Але найголовніше: як стало відомо «Главкому» з кількох власних джерел, в Запоріжжі розпочато виробництво автомобілів під брендом Lada.

Цю інформацію «Главкому» підтвердили кілька доларів російської марки в Україні. За їхніми словами, «лади» збирають на Запорізькому автомобільному заводі, який належить корпорації «УкрАвто» Таріела Васадзе.

Як повідомляє видання, після звернення за коментарем, в офісі «УкрАвто» не стали спростовувати цей факт. З відповіді компанії стає зрозуміло лише те, що на даному етапі тривають переговори про відновлення виробництва на ЗАЗі. Тому представники заводу уникають якихось конкретних заяв.

«Вже багато років йдуть переговори з різними виробниками. В існуючій нестабільній ситуації прийти до якихось фінальних домовленостей не вдалося. Зараз вирішуються робочі питання, проводиться тестування технологічних можливостей виробництва ЗАЗу, аудит якості. Після завершення всіх необхідних процедур підготовки та висновків аудиту можна буде говорити про деякі деталі», – такою була відповідь прес-служби компанії.

Те, зараз виробництво перебуває в тестовому режимі, підтвердив і один з дилерів «Лади», з яким вдалося поспілкуватися «Главкому». За його словами, в салони вже завезли «пробну» партію Lada Largus (бюджетний універсал, побудований на базі Renault Logan), зібрану в Запоріжжі. В автосалоні переконані, що і далі будуть отримувати «Лади» вітчизняного виробництва.

Інший співрозмовник «Головкому» припустив, що на ЗАЗі також можуть збирати дві моделі Lada – Vesta і XRay.