Кількість автомобілів на електричній тязі на українських дорогах зростає. Так, тільки у січні, згідно з даними Укравтопрому, українці придбали 587 електромобілів. Це на третину більше за показники січня минулого року.

Загалом протягом 2019 року в Україні було зареєстровано 7542 електромобілі (7012 – легкові, 530 – комерційні), що майже на 40% більше показників 2018 року, інформують Економічні Новини.

За показниками зростання кількості електромобілів Україна сьогодні перебуває на 10 місці у світі. Всього у нас зареєстровано понад 27 тисяч “зелених” авто.

В аналітичній компанії IRS Group прогнозують, що до 2024 року українськими дорогами їздитимуть уже 246 тисяч електромобілів.

Самі темпи зростання продажів електромобілів і прогнози їх подальшого зростання аналітики пояснюють пільговими умовами розмитнення. За ввезення електромобілів не потрібно платити 10% мито, ПДВ – 16,8%, акцизний збір – 1 євро за кожен кВт ємності акумулятора. Єдине, під час реєстрації ввезеного в Україну електромобіля сплачується збір в Пенсійний фонд – 4,8%, і той хотіли зняти зареєстрованим у Верховній Раді наприкінці минулого року законопроектом №2532. Проте вже у лютому цього року депутати зняли з розгляду сам законопроект.

Згідно з нормами законопроекту №2532 всі українці мали до 2030 року пересісти на електромобілі – використання засобів пересування на бензиновому, дизельному або газовому пальному мало підпасти під заборону.