Як не дивно, але майже всі автомобілісти раді мати у своєму гаражі автомобіль німецької збірки, адже фахівці з Німеччини давно зарекомендували себе на світовому ринку.

Пропонуємо 5 найвигідніших автомобілів родом з Німеччини.

Volkswagen Passat

Йдеться про модель в кузові B7. За невисоку ціну можна отримати повний привід, максимально комфортний салон з багатим оснащенням. Під капотом працює двигун на 152 к.с. об’ємом 1,8 літра, а в парі пропонується «робот». Якраз коробка передач і стає в даному випадку «каменем спотикання», адже вона часто ламається і доставляє власнику чимало клопоту. Проте, якщо купувати машину з розумом, знайти підходящий варіант буде не складно.

Volkswagen Touareg

Модель другого покоління в Україні доволі популярна. Як правило, в список оснащення увійде хороший набір біксенонових фар, оббивка зі шкіри, парктроніки, круїз-контроль, електропривод крісел й інші опцій. Під капотом буде працювати агрегат на 3 літри з потужністю в 204 «коней». При покупці подібного авто варто звертати увагу на пробіг транспортного засобу, адже якщо їздило воно по українських дорогах, то ремонт може виявитися занадто дорогим.

Opel Insignia

Хоча Opel вважається найменш престижним брендом з Німеччини, седан виглядає гідно і сучасно. Оптимальним буде семирічний автомобіль, який має в своєму розпорядженні 1,6-літровий мотор, а потужність його становить 170 к.с. В якості трансмісії – класичний гідротрансформатор. Незважаючи на багате оснащення і досить вдалу силову лінійку, саме Opel вважається не дуже якісним по збірці.

Mercedes-Benz S-клас

Можна сміло брати модель 2009 року і навіть випущені раніше екземпляри.  Під капотом такий «Мерс» матиме 5,5-літровий 388-сильний двигун.

BMW X1

Авто 2012 випуску на вторинному ринку продають за доволі невеликі гроші. Перевагу варто віддати модифікаціям з 2-літровим дизельним двигуном. Радує і багате оснащення моделі, система стабілізації на дорозі, що можна назвати хорошим варіантом за цілком прийнятну ціну.

Підсумок. На вторинному ринку можна знайти німецькі автомобілі з пробігом, які відрізняються багатим оснащенням, сильними двигунами і якістю збірки. Проте, при виборі варто звертати увагу на кілька нюансів, в тому числі і ризик частих поломок.