Вулиці Білої Церкви замість міліції почали патрулювати поліцейські. Вони працюватимуть за новим стандартом: на виклики по місту приїжджатимуть за 7 хвилин, а у села — за 20, пише 24tv.ua.

Сьогодні у новеньких одностроях на вулицях білої Церкви з’явились полісмени з груп швидкого реагування. Раніше в Білій Церкві працювали лише піші поліцейські патрулі, а тепер вони отримали автомобілі. Так, на виклик виїжджатимуть спеціально оснащені легкі фургони Renault Dokker. Нагадаємо, що ці машини в кількості 192 одиниць були закуплені МВС ще восени минулого року. Вони обладнані ізольованим відсіком для перевезення затриманих, радіостанцією і спецсигналами. Озброєні патрульні не тільки пістолетами, але і планшетами, які під’єднані до лінії «102». Але форма і транспорт – не головне, головне – новий підхід до роботи, кажуть чиновники. Білу Церкву і район розбили на сектори, завдяки чому поліцейські швидше будуть приїжджати на виклики.

Білу Церкву та район розбили на сектори, завдяки чому копи швидше приїжджатимуть на виклики. По місту обіцяють бути за 7 хвилин, у села — за 20. Цілодобово чергуватимуть 12 груп. Головне завдання поліції — налагодити людський діалог із жителями.

Місцеві жителі кажуть, що вірять у нову поліцію. Зміни на краще вже помітні. Всі поліцейські пройшли переатестацію та отримуватимуть гідну зарплатню. Це має викорінити корупцію з правоохоронних органів.

Новий принцип роботи поліцейських відпрацьовували у Самборі на Львівщині. Українських правоохоронців консультували фахівці з Європейського Союзу. Самбірський експеримент уже впроваджують у Київській, Харківській та Львівській областях. А незабаром нову систему введуть по всій країні.

document.write(«»);