На аукціонах вживаних авто в США і Кореї на 20-50% впали ціни через карантин. Це відбувається через зниження купівельної активності та падіння конкуренції між учасниками торгів, повідомляє DELO.UA.

Внаслідок зниження купівельної активності і конкуренції на аукціонах Copart, Manheim і Iaai продавцям довелося піти на крайні заходи – знизити ціни 20-50%. Таким чином, зараз можна пригнати з США будь-яку популярну модель в 1,5-2 рази дешевше. Про це повідомили в найбільшому в Україні імпортері вживнаих авто з-за кордону Atlantic Express.

У переважній більшості випадків, якщо українець купує автомобіль за кордоном, то це покупка з аукціонів. На Copart й інших аукціонах представлені тисячі автомобілів в різному стані, пробігом і комплектацією. Можна купити битий автомобіль після ДТП буквально за кілька тисяч доларів, а можна розщедритися на нову машину. В обох випадках покупка все одно буде вигідніша на 25-40%, ніж пропозиції на ринку України – діляться своїм досвідом в Atlantic Express.

Що цікаво, з технічної точки зору процес пригону б/в авто з-за кордону ніяк не змінився. Аукціони працюють, морські та сухопутні перевезення по всьому світу йдуть в звичайному режимі, на кордоні імпортні авто успішно проходять розмитнення. Заходи карантину стосуються людей, а не автомобілів.

Втім експерти попереджають, що робити це краще у перевірених постачальників, що працюють на ринку довгий час, щоб уникнути ризиків.