МАЗ створив дослідний зразок газового автомобіляМінський автомобільний завод створив дослідний зразок бортового автомобіля МАЗ-534023-0000520-030 колісної формули 4×2 з двигуном екологічного рівня Євро-5, який працює на стиснутому природному газі. Нова модель призначена для перевезення різних вантажів по дорогах, які мають вдосконалене покриття, що забезпечують допустимі осьові маси автомобіля і його самостійний рух без буксирування, пише autoconsulting.com.ua.

На дану модель встановлений двигун WP10NG фірми «WEICHAI Power», 9-ступінчаста коробка передач 9JS135ТА і полімерно-композитні корозійностійкі і вибухобезпечні газові балони фірми «Ragasco» (тип 4) з фітингами фірми «Swagelok Company».

МАЗ створив дослідний зразок газового автомобіля

 

МАЗ створив дослідний зразок газового автомобіля

 

Заправний обсяг балонів становить 1128 літрів. Три балони по 214 л розташовуються на рамі за кабіною, один – об’ємом 486 л – на рамі з правого боку. Також передбачена установка 2-х заправних кранів (N1 CNG, TN5 CNG), системи контролю газо-повітряного середовища з установкою датчиків ГДК газу (датчики встановлені в зоні балонів, в кабіні, моторному відсіку (в т.ч. біля редуктора тиску), інших додаткових опцій.

Зараз автомобіль проходить необхідні випробування. Безперечно, використання газового палива має ряд переваг як в екологічному аспекті, так і при експлуатації транспортного засобу. Техніка на газі довговічніша і здатна обходитися без ремонту в півтора-два рази довше, ніж з дизельним або бензиновим двигуном.

document.write(«»);