Великі міські автобуси багато водіїв легкових автомобілів просто не помічають на дорозі, за що бувають справедливо покарані, пише NewsOboz.org.

Ця історія сталася в білоруському місті Гродно пару років назад. У міліцію почали звертатися численні водії легкових автомобілів і нарікати на те, що їх “стукнув в зад” один і той же автобус – зелений МАЗ з гармошкою. І таких випадків було зафіксовано два десятка тільки за один рік. Як виявилося, Аркадій Крочун – 43-річний водій автобуса – практично по всіх протоколах ДАІ був невинний в ДТП. Він просто екстрено не гальмував перед автомобілями. І дії свої він пояснив дуже просто. У разі легкого зіткнення пасажири в салоні майже не отримують ушкодження, а ось при екстреному гальмуванні на підлозі виявляється не один десяток осіб – з забоями, вибитими зубами і переломами. Тому він настійно просить водіїв легкового транспорту з повагою ставитися до великих міським автобусам.

Слід пам’ятати, що зупинити автобус, маса якого перевалює за 20 тонн, дуже швидко просто неможливо, тим більше, що машина перевозить десятки живих людей. Ця проблема, до речі, дуже актуальна і для України, зокрема для Києва, де, незважаючи на виділені смуги для громадського транспорту, водіям автобусів стало не набагато легше справлятися з лихачами і неправильно припаркованими автомобілями.

document.write(«»);