Відомий український блогер Roma-Urraco показав чергову “капсулу часу”. Цього разу в місті Нікополь він знайшов “Москвич-2141”, 1990 року випуску в ідеальному стані. Автомобіль забарвлений в популярний на той час вишневий колір і проїхав всього 1996 кілометрів.

За словами колишніх власників “Москвича”, він був пригнаний з Москви в 1990-му році для директора одного з місцевих великих промислових підприємств. Однак той ним не користувався, так як в його арсеналі був ще ВАЗ-2106 і ГАЗ-2410. Майже чверть століття автомобіль простояв у гаражі і тільки в 2014 році на нього встановили номерні знаки (до цього у авто були тільки транзитні номери) і зробили декілька поїздок по місту.

Гараж був абсолютно сухим, тому “Москвич”, навіть незважаючи на свою схильність до корозії, зберігся в ідеальному стані і практично нічим не видає свій вік. Лакофарбове покриття виглядає так, ніби машина тільки зійшла з конвеєра. Салон даного екземпляра виконаний в коричневому кольорі і також знаходиться в чудовому стані. Взутий АЗЛК-2141 в рідні шини МІ-180 ще радянського виробництва.

У бардачку “Москвича” виявили експортну інструкцію по експлуатації автомобіля, різні папери і квитанції. У багажнику збереглася запаска, набір інструментів, домкрат і банка з фарбою.