Всі автомобілі рано або пізно починають іржавіти, але деякі авто схильні до цього негативного фактору більше інших. Експерти склали рейтинг іномарок, на яких корозія з’являється найшвидше. При формуванні ТОП-5 оцінювалися автомобілі з пробігом 2005-2014 р.в., які експлуатувалися на території великих міст.

Останню сходинку ТОП-5 займає Ford Mondeo 2006-2010 років випуску. Експерти виявили, що за перші 5-6 років кузов машини непогано зберігається, але по закінчення цього терміну днище, колісні арки і пороги починають помітно страждати від корозії.

На четвертій сходинці рейтингу седани, ліфтбек і універсали Mazda 6, які випускалися з 2005 по 2008 рік. Через 4-5 років використання вогнища іржі на цьому автомобілі з’являються не тільки на днищі, задніх арках і крилах, а й на дверях.

Третє місце займає Nissan Almera першої генерації, яка випускалася в Європі з 2005 по 2006 рік. По закінчення 3-4 років експлуатації багато кузовних елементів цієї машини “охоплює” іржа.

На другому рядку рейтингу розмістилися представники сімейства Opel Astra, що зійшли з конвеєра в період з 2005 по 2012 роки. Іржа починає “цвісти” на колісних арках, днищі, капоті і нижній частині дверей через три роки після покупки.

Перше місце в ТОП-5 належить паркетнику Geely Emgrand X7 2011-2013 р.в. На жаль, уже пари років експлуатації було досить для того, щоб практично на всіх елементах кузова з’явилася корозія. Втім, це цілком передбачувано: оцинковка відсутня, а шар лакофарбового покриття – мінімальний.