На початковому етапі працюватимуть 50 відеокамер у Києві і навколо столиці на трасах

Через спалах коронавірусної інфекції МВС перенесло запуск системи відеофіксації Правил дорожнього руху з 1 травня на 1 червня.

Про це заступник голови МВС Антон Геращенко розповів в інтерв’ю сайту “Сьогодні” для проєкту SmartTalk.

“Відстрочка була через спалах коронавірусної інфекції на одному з підприємств (поліграфкомбінат “Україна “. – К.З. і І.С .), яке мало забезпечувати друк “листів щастя”. Плюс зала, в якій перебувають одночасно близько 20 поліцейських на небезпечній один від одного відстані, це теж могло призвести до того, що один занедужалий інспектор поліції міг заразити решту. Тому ми вирішили на місяць відкласти запуск цієї системи. Вона обов’язково запрацює”, – пообіцяв заступник міністра.

“На початковому етапі в цій системі почне працювати 50 відеокамер, поставлених у Києві і навколо столиці на трасах. Вони фіксуватимуть факт перевищення швидкості. У разі фіксації перевищення швидкості за номерами встановлять власника автомобіля і йому відправлять лист, в якому буде вказано час, місце правопорушення і навіть код, за яким людина може зайти в інтернет і подивитися момент порушення. Далі, якщо власник автомобіля був за кермом, він платить штраф 255 грн. Якщо ж він дав свою машину покататися комусь, то може зателефонувати людині, яка була цього дня за кермом, і попросити її сплатити штраф. В такому разі адмінпротокол складатиметься на особу, яка була за кермом”, – пояснив Геращенко.