Соратники Ігоря Коломойського намагаються домогтися введення акцизу на імпорт дизельного пального і скрапленого газу, що призведе до підвищення цін на заправках.

Про це написав політолог Кирило Сазонов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Сьогодні на розгляд комісії з торгівлі при МЕРТ виноситься рішення про припинення розслідування щодо введення додаткового акцизу на імпорт дизпалива і скрапленого газу. Ці ринки глибоко дефіцитні і будь-яке рішення вплине тільки на ціну для споживачів та ніяк – на обсяги цього імпорту. Комісія повинна прийняти логічне рішення, але… деяким нашим олігархам це не подобається», – написав Сазонов.

За словами експерта, під приводом боротьби з імпортом близькі до олігарху Ігорю Коломойському люди хочуть зірвати засідання комісії та не дозволити прийняти рішення.

«За дивним збігом противниками рішення (законного рішення України після розслідування) виступають люди, яких пов’язують з Ігорем Коломойським. І методи, до речі, дуже знайомі. Під будь-яким соусом з допомогою агресивного тиску і навіть силового сценарію не давати державі змінити ситуацію, яка вигідна Ігорю Валерійовичу», – написав Сазонов.

Він підкреслив, що Коломойський контролює цей ринок, і зараз намагається домогтися підняття цін.