Менше ніж через тиждень в Україні запрацює автоматична фіксація порушень ПДР. Чи існує протиотрута такому ноу-хау?

Як відомо, пункти автофіксації являють собою радар-детектор, камери машинного зору й аналітики. Якщо автомобіль перевищує швидкість, спецприбор фіксує номерний знак транспортного засобу. За номером в базі МВС знаходиться відповідний автомобіль. Штрафна квитанція формується автоматично.

Система фотофиксации заработает менее чем через неделю. Что нужно знать

А що, коли номерний знак буде приховано, або й взагалі відсутній?

В деяких країнах водії використовують метод «брудних номерів». Головне тут – якомога ретельніше забруднити його. Щоб у разі зупинки правоохоронцем у останнього не виникло сумнівів у випадковості появи бруду.

Також порушники використовують так звані плівки на номер: на поверхню чорних цифр наклеюють спеціальну плівку, яка відображає інфрачервоне випромінювання підсвічування комплексів автоматичної фіксації ПДР. При цьому людське око чудово бачить всі букви-цифри номерного знака, а комплекс – тільки незаклеєними. В результаті система не може ідентифікувати власника авто за номером і «лист щастя» залишається невідправленим.

Не виключено, що після запровадження автофіксації народні умільці будуть старатися будь-якими методами приховати номери свого авто. Не здивуємось, якщо дехто взагалі їздитиме без них.