Проекти законів про зниження акцизів на ввезення старих автомобілів і легалізацію торгівлі б/в машинами в автосалонах не були розглянуті у четвер, 18 лютого, хоча і значилися в порядку денному, пише Автоцентр.

Відповідно до плану роботи українського парламенту на 18 лютого, в цей день нардепи повинні були розглядати кілька законів, які покликані знизити вартість уживаних автомобілів. Зокрема, Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів під номерами №3046 і №3046-Д, міг легалізувати торгівлю уживаними автомобілями через офіційних дилерів і інші автосалони.

Іншим законопроектом, включеним до порядку денного 18 числа, значився проект номер №3251, який передбачає зниження акцизів на ввезення в Україну вживаних автомобілів до рівня нових до кінця 2017 року.

Незважаючи на те, що 18 лютого депутати не встигли прийняти ці та безліч інших проектів, у порядку денному 19 лютого вони не значаться. А черговий тиждень засідань в парламенті почнеться майже через місяць – з 15 березня 2016 року.

Експерти одразу скептично ставилися до цього законопроекту та вважали, що його не приймуть через останні рекомендації МВФ навпаки підвищити акцизи на вживані авто.

document.write(«»);