Нова бойова машина MGCS – заміна «Леопардів» і «Леклерків»Німецька компанія Rheinmetall опрацьовує концепцію танка нового покоління MGCS (Main Ground Combat System – основна наземна бойова система), оснащеного 130 мм гарматою, повідомляє wartime.org.ua.

Також повідомляється про можливість оснащення існуючого ОВТ Leopard-2 поліпшеною 120 мм гарматою високого тиску зі збільшеною на 1 м довжиною гармати, здатного підвищити її ефективність на 20% (ймовірно, мова йде про підвищення бронепробивність.

Нова 130 м гармата повинна стати зброєю танка нового покоління, який замінить ОБТ Leopard-2 і французький Leclerc. Компанія «Рейнметалл» очікує, що до нової програми можуть приєднатися й інші країни. Угода між Німеччиною і Францією про створення нового танка була підписана в 2012 році, тобто ще до того, як в травні 2015 року Росія представила танк нового покоління Т-14 «Армата». На даний час німецькі та французькі розробники виробляють концепцію, яка, як очікується, триватиме, щонайменше, до 2017 року.

«Рейнметалл» пропонує провести роботи в трьох фазах. Перша – до 2030 року модернізувати існуючі танки з оснащенням поліпшеною 120 мм гарматою, друга – створити 130 мм гармату з ефективністю, збільшеною на 50% (у порівнянні з 120 мм гарматою), третя – з 2017 року розгорнути повномасштабні роботи зі створення нового танка з заміною існуючого парку машин третього покоління в арміях Німеччини, Франції та інших країн.

document.write(«»);