Китайський преміальний бренд Hongqi до недавнього часу випускав автомобілі тільки для перших осіб держави і високопоставлених чиновників. Але після початку вільних продажів автомобілі Hongqi користуються у Піднебесній підвищеним попитом, що росте рік від року.

Hongqi встановив новий рекорд продажів. За місяць дилери марки реалізували 15 400 автомобілів або на 92% більше, ніж в травні 2019-го.

Автомобілі служать в урядових гаражах і надходять обмеженим тиражем у вільний продаж. У липні у дилерів повинні з’явитися перші екземпляри флагманського седана Hongqi H9, який можна назвати конкурентом Rolls-Royce Phantom. Габаритна довжина новинки становить – 5 137 мм, а колісна база – 3 060 мм. У моторну гамму входить 2,0-літрова «турбочетвірка» (252 к.с., 380 Нм) і 3,0-літровий наддувной мотор (337 к.с., 445 Нм). Обидва агрегати працюють в парі з 7-ступінчастим “роботом”. Розгін з місця до «сотні» займає менше 8 секунд.

А скоро модельний ряд Hongqi поповниться люксовим позашляховиком, який стане аналогом Rolls-Royce Cullinan. Розробники повідомляють, що автомобіль довжиною понад 5 метрів зможе набирати першу “сотню” за 4 секунди. Завдяки цим двом моделям позиції Hongqi в сегменті преміальних автомобілів повинні ще більше зміцнитися.