Верховна Рада України готує водіям новий штраф за порушення санітарних норм. За викинуте з вікна транспортного засобу сміття, порушник заплатить мінімум 1700 гривень штрафу, замість нинішніх 17 гривень.

Український парламент готує водіям новий штраф за порушення санітарних норм. Відповідний законопроєкт опубліковано на сайті Верховної Ради.

Верховна Рада України 21 липня прийняла у першому читанні законопроєкт №2207-д про управління відходами. Законопроєкт регулює ситуацію зі зберіганням та утилізацією відходів. Згідно із текстом документу, для автомобілістів підготували поправки до чинних норм. Зокрема, за викинуте з вікна транспортного засобу сміття, порушник заплатить мінімум 1700 гривень штрафу, замість нинішніх 17 гривень. Підставою для накладення штрафу на автомобіліста може слугувати стаття 52 КпАП (забруднення земель). Крім зазначених штрафів для водіїв, в документі міститься цілий ряд норм, обов’язків і стягнень для всіх, причетних до накопичення, утилізації та поширенню сміття. Порушників затриманих в поїздах багатоквартирних будинків також будуть штрафувати.