Сьогодні, 30 липня 2020 року, під час брифінгу начальник Регіонального сервісного центру МВС у Чернівецькій області Василь Душинський розповів про новації в процесі складання теоретичних іспитів на право керування транспортними засобами.

— 17 липня 2020 року набрав чинності додаток до 515-го наказу Про порядок приймання іспитів та видачі посвідчення водія, та допуску до керування транспортними засобами. Один із критеріїв, це нововведення, теоретичний і практичний іспити обов’язково приймаються з технічними засобами, а саме фото та відеофіксацією, — розповів начальник Регіонального сервісного центру в Чернівецькій області Василь Душинський.

Також він зазначив, що камера у екзаменаційному класі працює онлайн. Тож будь-хто може переглядати, що відбувається у цьому кабінеті.

— При складанні іспитів з теорії надається 20 хвилин. При успішному складанні теорії здається практика, яка поділяється на 2 етапи. Перший етап на майданчику, не менше 10 хвилин. Також здійснюється фото та відео фіксація в салоні транспортного засобу. Після успішного складання на майданчику, далі проходить іспит по вулично-шляховій мережі по маршрутах руху, які затверджені Регіональним сервісним центром та є на сайті Головного сервісного центру. Ці маршрути можна переглянути для ознайомлення, — додав Василь Душинський.

Крім того, з його слів, при отриманні категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE можна підтвердити наявність навичок керування транспортними засобами за будь-якою з категорій В, С1, С, D1 і D. У разі відкриття двох і більше категорій теоретичний іспит складається один раз за екзаменаційними білетами вищої категорії.