Найдешевший кросовер Kia вийде в продаж в Індії на початку осені. В Мережі виявилися знімки офіційної брошури цієї моделі, що розкривають особливості екстер’єру та інтер’єру автомобіля.

Судячи з візуальних матеріалів новий Kia Sonet обзаведеться мультимедійною системою з 10,25-дюймовим дисплеєм високої чіткості, навігацією, а також аудіосистемою преміального класу з сімома динаміками і світлодіодним підсвічуванням.

В інтер’єрі кросовера також з’явиться інтелектуальний очищувач повітря з захистом від вірусів, вентильовані сидіння, бездротова зарядка гаджетів і 4,2-дюймова панель приладів.

Брошура також розкриває деякі подробиці екстер’єру Sonet, який, нагадаємо, повинен стати найдоступнішим SUV в лінійці південнокорейського автовиробника. Серед дизайн-елементів кузова в документі вказані: фірмова решітка радіатора «tiger nose», світлодіодні фари Crown Jewel, задні ліхтарі HeartBeat, люк з електричним приводом, литі диски Crystel Cut і роздвоєні парубки вихлопу.

У моторну лінійку нового Kia Sonet увійдуть чотири варіанти двигунів, два з яких будуть бензиновими, а решта функціонуючими на «важкому паливі». Як бензинових виступлять 1,2- і 1-літрові агрегати G і T-GDI, що видають 83 і 120 кінських силах (115 і 172 Нм відповідно), а дизельних – 1,5-літрові CRDi на 100 і 115 кінських сил (240 і 250 Нм відповідно).

Як трансмісій в залежності від обраного силового агрегату будуть доступні 5- і 6-ступінчасті МКПП, розумна “механіка” iMT, 6-діапазонний “автомат” і 7-швидкісний “робот” з подвійним зчепленням.

Індійського цінника поки немає, хоча очікується початкова цифра на рівні 650 тисяч рупій, що еквівалентно 8700 дол.