У Німеччині визначили трійку найнадійніших кросоверів з пробігом, які сьогодні можна придбати на території Євросоюзу. Звичайно, європейська вторинка і наша, це, як кажуть в Одесі – дві великі різниці, однак паркетники, що потрапили в ТОП-3 рейтингу, цілком можна зустріти і на вітчизняних сайтах купівлі-продажу старих машин. Тому, стаття може бути корисна тим, хто шукає саме цей клас авто.

Склали рейтинг цілком собі авторитетні контори – організація з технічного нагляду TÜV і журнал Auto Build.

Отже, до справи. На третьому місці Suzuki SX4 S-Cross. Серед його слабких місць експерти в першу чергу відзначили підвищена витрата масла в двигуні, який посилюється з пробігом. Тому купувати цю модель старше 2013 року випуску фахівці не рекомендують. В іншому – оцінки позитивні.

Другу сходинку посів Audi Q3. Серед найбільш часто зустрічаються проблем у цього кросовера – поломки гальмівної системи. Тим не менше, за всіма іншими показниками, цей авто у віці до 10 років виявився надійніше більшості конкурентів.

Очолив рейтинг японець Mazda CX-3. Але і у випадку з першим місцем не обійшлося без нарікань. Тут це – амортизатори. Німці рекомендують обов’язково зробити їх діагностику перед покупкою і замінити при найменших підозрах на надмірний знос. В іншому машину беззастережно рекомендували до покупки.