Однією з топових автомобільних тем останніх днів стала новина про запуск виробництва на ЗАЗі. Офіційно було оголошено про те, що в Україні стартує виробництво автомобілів Renault Group. Погодьтеся, є подією знаковою вже само по собі! Але в компанії Рено вирішили підігріти інтерес ще більше і тримають назву моделі, яка буде сходити з конвеєра ЗАЗ в секреті.

Її офіційна всеукраїнська презентація відбудеться завтра о 11.30, але “Автоцентру” вже відомі деякі подробиці. За інформацією журналістів цією новинкою стане Renault Arkana. Це купе-кросовер (хоча за класичною класифікацією швидше ліфтбек) побудований на новій платформі Global Access. Яка, в свою чергу, еволюціонувала з добре відомої B0.

Довжина Renault Arkana становить 4545 мм, а колісна база 2721 мм, що можна порівняти з такими моделями, як KIA Sportage і Toyota RAV4. Так що конкуренція в цьому класі стане ще жорсткішою. У тому числі і цінова!

Початкова ціна Renault Arkana складе близько 16 900 $ (приблизно 470 тис. грн.) Це буде базова комплектація з атмосферним двигуном 1.6 (114 к.с., 156 Н / м) на “механіці” і з моноприводом. Також для кроссовера буде доступний і повний привід, а також коробка варіатор.

А ось чи з’явиться у нас турбобензиновий силовий агрегат 1.3 TCe (150 к.с., 250 Н/м), а також інші подробиці про Renault Arkana ми дізнаємося вже завтра!