На Дніпропетровщині триває будівництво 7-кілометрової ділянки Південного обходу обласного центру.

Як повідомили в ОДА, нова магістраль з’єднає Запорізьку трасу Н-08 із Південним мостом в обласному центрі. Дорога дозволить транзиту рухатися в об’їзд Дніпра, а ще – швидко дістатися аеропорту, що зараз будують. Загалом облаштують 7 км автошляху. Нині техніка зосереджена на відрізку в 1,2 км, що примикає до шляхопроводу через вул. Мільмана.

Зараз на відрізку дороги у 1,2 км – справжнє велике будівництво. У розпалі – земляні роботи. Підрядники споруджують насип під майбутню магістраль – заввишки 18 м. Відсипають і ущільнюють ґрунт. А ще – переносять інженерні комунікації. Облаштовують і систему водовідведення.

«Це буде дорога з двома двосмуговими проїздами. Загалом магістраль стане логічним продовженням траси Н-08, – сказав начальник відділу техконтролю Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Михайло Мефьод. – Згодом на підготовлену основу укладуть три шари асфальтобетону. Облаштують і освітлення».

Загалом будівництво Південного обходу Дніпра поділене на 12 окремих ділянок. Майже половину робіт виконали у минулі роки. Зокрема, звели шляхопровід на перетині з автодорогою Н–08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь.