Які нові кросовери з’явилися у продажу в Україні у 2020 році: 10 найцікавіших моделей

Незважаючи на пандемію коронавірусу, в 2020 році в Україні були немало автомобільних дебютів. Компанії активно оновлювали модельний ряд. І, звісно, найцікавішим сегментом для новинок стали легкові моделі підвищеної прохідності. Або, як ми більш звикли їх називати, – кросовери.

Треба визнати, що особливих сенсацій не було. Так, цього року корейці презентували абсолютно новий Hyundai Tucson. І він дійсно вражаючий. Але далеко не факт, що він дістанеться України до кінця 2020-го. То ж про нього ми детально поговоримо пізніше.

Мабуть найактивнішими останнім часом були німці. Mercedes презентував відразу декілька моделей класу SUV. Проте найголовніший сюрприз для українців компанія залишила на листопад. І про нього ми обов’язково поговоримо окремо.

Досить активними були й французи. Хоча тут не все так однозначно. Наприклад Renault навпаки прибрала з українського ринку дуже цікавий європейський Captur. А замість нього презентувала суперечливу російську Arkana, яка, на нашу думку, до переліку кращих кросоверів роки не потрапляє.

Заслуговує на увагу й Peugeot. Компанія останнім часом дійсно робить дуже багато, щоб сподобатися покупцям. Проте далеко не всі її новинки доїжджають до України. Чомусь «Пежо» не наважується пропонувати українцям гібридні та електричні моделі. Мабуть, французи вважають, що електрифіковані авто дорогі для нас.

Що ж давайте згадаємо, які нові кросовери дебютували в Україні цього року. MMR відібрав 10 найцікавіших моделей. До переліку увійшли новинки, які вже встигли дебютувати на українському ринку, а також кросовери, які ще з’являться у продажу до кінця 2020-го.

Nissan Juke

Nissan Juke вже дебютував на світовій арені. І навіть встиг засвітитися на тестах у українських блогерів. Однак у вітчизняних автосалонах новинка поки не з’явилася. Немає про неї інформації навіть на сайті місцевого імпортера. Поява «Жука» в Україні очікується до кінця 2020 року.

У порівнянні з попередником новий Juke став більше. Приріст в габаритах позитивно позначився на просторості салону. Крім того, у новинки на 20% більший багажник: заявлений обсяг – 422 літра.

Виробник обіцяє якісніші матеріали оздоблення, розширені можливості персоналізації і нові комфортні передні крісла, обшиті комбінованою шкірою.

Peugeot 2008

Ще одна новинка 2020 року в Україні – Peugeot 2008. Кросовер змінив покоління, істотно змінивши й свій вигляд. Тепер це один з найбільш привабливих автомобілів в своєму класі.

Новий 2008-й став більше попередника. Новинка на 141 міліметр довша, а колісна база збільшилася на 72 мм. Відповідно, зріс простір в салоні, а обсяг багажника становить 405 літрів під шторкою проти 360 у дореформеної моделі.

Також кросовер тепер має повністю електричну версію. Електромобіль рушить 136-сильний електромотор, який живить батарея ємністю 50 кіловат-годин. Запас ходу – близько 300 кілометрів.

На підзарядку кросовера від побутової електромережі доведеться витратити 16 годин, а при використанні експрес-зарядки запас енергії можна поповнити до 80% за півгодини.

Щоправда, електричний Peugeot 2008 поки що не дістався України.

Mazda CX-30

Продажі абсолютно нового кросовера Mazda – CX-30 – стартували в Україні також в 2020 році. Формально автомобіль відноситься до старшого класу компактних кросоверів – він всього на вісім сантиметрів менше Kia Sportage. З іншого боку CX-30 істотно менше – приблизно на 15 сантиметрів – бестселера «Мазди» CX-5. І на тлі старшого брата «тридцятка» виглядає «субкомпактом».

В 2019 році CX-30 став найбезпечнішим автомобілем за всю історію краш-тестів Euro NCAP в категорії «безпека дорослих пасажирів і водія».

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq дебютував в 2019 році. А України дістався у 2020-му. За габаритами кросовер можна порівняти з Volkswagen T-Roc і Hyundai Creta. Фірмові рішення Simply Clever, а їх тут більше 20, включають парасольку в двері водія і захисні накладки на кромки дверей.

Kamiq можна укомплектувати 10,25-дюймовою цифровою «приборкою» і центральним дисплеєм діагоналлю до 9,2 дюйма. У стандартне оснащення кросовера входить функція утримання в смузі і система екстреного гальмування, що визначає пішоходів.

Mercedes GLA

Нове покоління найменшого кросовера Mercedes – GLA – дебютувало в кінці 2019 року. А вже навесні автомобіль з’явився у дилерів в Україні.

GLA 2020 модельного року змінився в розмірах і запропонував більше простору в салоні. Стандартним для новинки став повний привід з муфтою підключення задньої осі і офроуд-пакет.

Візуально впізнати новий GLA можна за зміненими пропорціями кузова і дизайну в дусі останніх моделей німецької марки. Для кросовера доступні програми релаксації і сидіння з функцією, яка змінює нахил подушки і спинки для більш зручної посадки.

Ford Kuga

Нове покоління Ford Kuga дебютувало у 2019 році. Але України кросовер дістався лише у жовтні 2020-го.

Нова Kuga побудована на одній платформі з сімейством Focus. Новинка стала ширше і довше. Крім того, у неї збільшилася колісна база.

В оснащення Kuga нового покоління увійшов модем з WiFi, проекційний дисплей, бездротова зарядка для смартфонів і система запобігання фронтальних зіткнень при русі заднім ходом. Також кросовер має електронного помічника при парковці і функцію відкриття багажника без рук.

Toyota Highlander

Нове покоління Toyota Highlander дебютувало в Україні зовсім недавно. Можна сказати, це одна з найсвіжіших новинок на українському ринку. Кросовер оснащується потужним бензиновим мотором і системою повного приводу. А під днищем у нього – більше 200 міліметрів дорожнього просвіту.

За прикладом Toyota Camry і RAV4, четвертий Highlander переїхав на нову більш міцну платформу. Це дозволило добитися кращої керованості і зменшити радіус розвороту.

Новий «Хайлендер» на 60 міліметрів довше попередника. Вся «добавка» пішла на користь багажника. Другий ряд сидінь можна поздовжньо зрушувати на додаткові 30,5 міліметра.

Mercedes EQC

Люксовий EQC – перший електричний кросовер Mercedes. Продажі новинки стартували в 2019 році. А в Україні у дилерів електромобіль має з’явитися у листопаді.

Модифікація EQC 400 4Matic оснащується двома електромоторами, які в сумі видають 408 кінських сил і 760 Нм крутного моменту. Батарея ємністю 80 кіловат-годин забезпечує близько 420 кілометра пробігу (за циклом WLTP). Її зарядка від швидкісного терміналу постійного струму займає 40 хвилин.

Уже в базі EQC комплектується медійним комплексом з двома 10,25-дюймовими дисплеями і оптимізованими під електрокар функціями. Наприклад, на цифровій приладовій панелі замість тахометра відображається поточні витрати електроенергії і запас ходу.

Ford Puma

Ще одна новинка від Ford цього року в Україні – Puma. Це абсолютно новий кросовер в лінійці компанії. Хоча раніше у «Форда» була модель з такою ж назвою. Але то було купе, яке нічого спільного з сучасною «Пумою» немає.

Українські дилери пропонують Ford Puma виключно з літровим бензиновим мотором, який видає 125 кінських сил та 200 Нм крутного моменту.

Представники «Форда» переконують, що новинка отримала рекордний за об’ємом в своєму класі багажник – 456 літрів.

Honda CR-V Hybrid

Honda почала знайомити українців зі своїми сучасними гібридними технологіями. В 2020 році в країні стартували продажі електрифікованого кросовера CR-V Hybrid.

До складу гібридної силової установки CR-V входить 2-літровий бензиновий мотор потужністю 145 кінських сил. Але в даному випадку він виконує функцію виключно генератора. Тяговим тут є електричний мотор потужністю 184 кінські сили. За паспортом такий кросовер в середньому споживає 5,3-5,5 літрів палива на 100 кілометрів, в залежності від типу приводу. Джерело MMR.net.ua