На сторінці Forward Cars в Instagram, де публікують публікують фотографії цікавих машин, помічених в Китаї, опублікували зображення «загадкової моделі». Жителі пострадянського простору легко впізнають в джипі Lada 4×4, але помітно доопрацьовану.

По-перше, АвтоВАЗ не імпортує «Ниву» в Китай, і ця машина була зібрана не в Росії. Коментатори мікроблога помітили логотип «Азія Авто», яким маркуються «Лади», зібрані в Казахстані, а також специфічний дизайн колісних дисків. Судячи з акцентів в екстер’єрі, це модифікація Urban. Кілька років тому казахський завод відправив до Китаю близько тисячі позашляховиків, притому що цінник на таку Niva зашкалює – ввізні мита можуть скласти до 70% вартості автомобіля.

По-друге, невідомий власник тюнінгував російський джип. Чорний контрастний дах перетворив силует автомобіля, бічна виштамповка прикрашена хромованим молдингом, задні ліхтарі затоновані, бічні і заднє стекла також обклеєні тонуючую плівкою, в задньому бампері встановлено буксирувальний гак. Помітно, що у китайського позашляховика завищена підвіска.