Ринок дешевих європейських авто розігналиСтихійний ринок нерозмитнених автомобілів, який нещодавно утворився поблизу метро «Житомирська”, не менш різко припинив своє існування. На жаль, журналісти порталу «Знай.ua” так і не встигли обрати там собі гідне авто за захмарно низькою ціною.

Автомобілі тут продавалися недовго. З моменту перших повідомлень в пресі про появу цієї точки пройшло не більше тижня, як нею вже зацікавилися в правоохоронних органах.

Ще о 9 годині ранку за київським часом підприємливі громадяни (імовірно, Молдови), які організували свою точку збуту біля огорожі недобудови, розташованої в 10 метрах від виходу зі станції метрополітену вздовж вулиці Федора Кричевського, пропонували перехожим обзавестися порівняно нестарим і гідним автомобілем за 2-3 тисячі доларів.

У якості бонуса, як заведено, покупця очікували повний пакет необхідних документів (у вигляді довіреності і страховки) і «законна” посада співробітника іноземної фірми.

Помітна особливість «непримітної парковки” полягала в тому, що на всіх транспортних засобах, розташованих в лінію, були номери, видані в Литві, що впадало в очі навіть найбільш неуважним перехожим.

Машин тут містилося небагато. Всього 10-15 штук. За необхідності, можна було домовитися і про більш свіжі й ексклюзивні екземпляри. Якщо не потрібна була машина, «підприємці” могли підсобити з будь-якими запчастинами та комплектуючими за хорошою ціною.

Крім відвертих промоутерів, які зверталися мало не до будь-якого громадянина, що на секунду затримав погляд на «товарі”, поширенню новини про появу на околиці міста вигідного ринку сприяла і приваблива цінова складова. Адже машину тут можна було купити в 3, а якщо поторгуватися, то і в 4 рази дешевше.

Однак настільки відверта демонстрація такого вигідного товару не могла не зацікавити компетентні органи. На час нашого приїзду підприємливі продавці вже швидкими темпами покидали насиджене місце. Виявилося, цьому посприяли «люди в погонах”, які пояснили їм особливості ведення підприємницької діяльності в нашій країні.

І оскільки, за великим рахунком, українського законодавства підприємці не порушували, у всякому разі в плані ввезення транспортних засобів на територію України, адже самі були громадянами іншої країни і без особливих проблем могли протягом року розсікати на іномарці з інономерами дорогами нашої країни, вони просто спішно відступили на своїх «залізних конях” у сусідні дворики.

В якому напрямку далі рухатиметься весь цей веселий і галасливий люд, поки не зрозуміло. Може, і повернуться назад. Однак ми не сумніваємося, що найближчим часом почуємо про відкриття нової точки реалізації «забороненого автомобільного плода”.

Проте, в світлі подій цього ранку стає практично очевидним, що «проблема литовців” все частіше виникає на порядку денному. І не тільки у засобів масової інформації, а й у правоохоронців.