Опублікували рейтинг найнадійніших автомобілівНімецька Асоціація технічного нагляду (TUV) склала рейтинг найнадійніших автомобілів на німецькому ринку. Допомогли їй у цьому дані з дев’яти мільйонів актів, складених за результатами проведеного техогляду транспортних засобів в легковому сегменті, пише 7oclock.info.

Позиція в рейтингу, складеному експертами з TUV, залежить, перш за все, від числа технічних недоліків авто, виявлених під час проходження техогляду. Так, найнадійнішим автомобілем в списку до трьох років виявився кросовер Mercedes-Benz GLK. Десь зовсім поруч – Porsche 911. Лише у 2,1% цих моделей були виявлені технічні проблеми. В іншому списку, в який потрапили машини після семи років безперервної експлуатації, кращим названий хетчбек Mazda2. Зрозуміло, коефіцієнт поломок у автомобіля «старшого покоління» вище – для «Мазди» він становить 6,8%. І все одно це дуже мало. Виходить, що лише кожен 16-й власник семирічної Mazda2 стикається з технічними проблемами.

Експерти TUV також назвали регіони Німеччини, де автомобілі «відчувають себе» краще (за кількістю зауважень, отриманих ними під час техогляду) – це Саксонія, за якою йдуть Баварія і Баден-Вюртемберг. Чому Саксонія? Тому що екс-НДР! Все просто: мешканці східних німецьких областей пам’ятають часи, коли без навичок ремонту та обслуговування автотехніки було не прожити – вони і зараз, в разі будь-яких проблем, не відмовляють собі в задоволенні заглянути під капот і посмикати за дроти. Іншими словами, вони не настільки розпещені якісним сервісом і рідше звертаються на СТО в разі невеликої поломки – усувають її самостійно.