В Україну прибула унікальна техніка на базі Mercedes-Benz.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, йдеться про новий ваговоз на базі Mercedes-Benz – сідельний тягач, який компанія придбала разом з напівпричепом вантажопідйомністю 60 тонн для перевезення великогабаритних і надважких вантажів.

Тягач має сучасну ходову систему, потужний двигун, покращену гальмівну систему, клімат-контроль, а також бортову електроніку, що значно полегшує роботу водія. В кабіні встановлена система клімат-контролю, зручне сидіння.

Напівпричіп допоможе перевозити важку техніку та нестандартні вантажі: його основна робоча база має довжину 9 метрів з можливістю збільшення до 14 метрів.

Друга одиниця – новий багатофункціонального колісно-рейковий тягач на базі Mercedes-Benz Unimog. Він здатний здійснювати багато виробничих операцій, спрямованих на прибирання та благоустрій автомобільних і залізничних шляхів.


Локомобіль може використовуватися як автомобільний тягач, а також здатний виконувати маневри вагонів у кількості до 10 одиниць і загальною масою до 1 000 тонн. При цьому його власна маса становить лише 13 тонн. Машина оснащена підмітальної щіткою, вакуумно-підмітальним пилососом для прибирання доріг, косаркою трави і кущорізом. У зимовий період Unimog готовий до переоснащення снігоприбиральним відвалом або шнекоротором.